Reisdocumenten
U hebt in het buitenland altijd een geldig reisdocument nodig: een paspoort of Europese Identiteitskaart. Voor sommige landen gelden daarnaast nog aanvullende paspoorteisen, die ook hieronder genoemd worden. Als u twijfelt, belt u dan naar ons kantoor. U bent zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de benodigde reisdocumenten. We kunnen het niet genoeg herhalen: vergeet uw paspoort of Europese Identiteitskaart niet en zorg ervoor dat deze niet verlopen of beschadigd is! Een rijbewijs is geen geldig reisdocument en dus niet voldoende. Het komt voor dat passagiers hierdoor aan de grens problemen krijgen of zelfs hun reis niet voort kunnen zetten! Voor alle reizigers geldt de wettelijke identificatieplicht: een geldig paspoort of identiteitskaart moet getoond kunnen worden. Vraag een nieuw paspoort of een nieuwe Europese Identiteitskaart ruim van te voren aan en laat het document tijdig verlengen! 

Geldigheid identiteitskaart
Hier volgt nog even voor de duidelijkheid een overzicht van de landen die u met een Europese Identiteitskaart kunt bezoeken: Andorra, Albanië, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Noord-Macedonië, Malta, Monaco, Montenegro, Noorwegen (inclusief Spitsbergen), Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Madeira en de Azoren), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland. Voor alle overige bestemmingen is een geldig paspoort verplicht.

Voor alle overige bestemmingen is een geldig paspoort verplicht.

In sommige landen moet u zich legitimeren als u geld op wilt nemen. U moet er dan wel rekening mee houden dat dit soms in een bepaald land niet met een Identiteitskaart, maar wel met een paspoort mogelijk is. Voor sommige bestemmingen gelden er aanvullende paspoorteisen. U wordt hier in de reisinformatie bij de bestemming nader over geïnformeerd.

Combinaties
Let ook op met combinaties. De eisen qua geldigheid (nog 6 maanden geldig na vertrek uit het land of bijv. alleen gedurende het verblijf) kunnen per land verschillen. Denk er ook aan dat in deze regelingen wijzigingen op kunnen treden.

De Euro als betaalmiddel 
In de volgende landen is de Euro wettig betaalmiddel: In 20 EU-landen kunt u met de euro betalen. Ook enkele ministaten en overzeese gebieden hebben de euro als wettig betaalmiddel: Andorra, België, Cyprus, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Kosovo, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Montenegro, Nederland, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Vaticaanstad. Verder kun je in de volgende overzeese gebieden betalen met de Euro: Canarische Eilanden, Madeira, de Azoren, Guadeloupe, Frans Guyana, Martinique, Réunion, Mayotte, Saint-Pierre-et-Miquelon en de Franse Zuidelijke en Zuidpoolgebieden.

Vreemde valuta als betaalmiddel 
Als u op reis gaat, hebt u zakgeld nodig. Met de Euro kunt u in de Eurozone terecht, in de overige landen betaalt u met de valuta van dat land. U kunt dit geld vaak bij uw bank of een geldwisselkantoor bestellen. U kunt echter in het buitenland vaak gewoon geld met uw pinpas opnemen. U krijgt dan de valuta van dat land. U kunt ook geld wisselen of met uw creditcard betalen. Denk ook aan de landen waar u doorheen rijdt, of waar u een excursie gaat maken.

Reisbescheiden 
U ontvangt ongeveer 10 dagen voor vertrek de reisbescheiden. Controleer altijd of uw gegevens in de reisbescheiden kloppen. Wij raden u aan de informatie goed door te nemen. Als u nog vragen heeft, bel of mail ons gerust.

Enquêteformulier 
Wij blijven graag op de hoogte van de ervaringen van onze gasten. Want aan de hand van uw mening worden reizen aangepast en nieuwe reizen ingekocht. Op  dat enquêteformulier vindt u vragen over de reis, de accommodatie, de excursies, de maaltijden etc. Na afloop van uw vakantie ontvangt u via uw email een digitale enquête over uw reis. Alvast hartelijk dank voor het invullen.

's Lands wijs; 's lands eer 
Als u kiest voor een vakantie in het buitenland, betekent dit dat u tegelijkertijd kiest voor een kennismaking met een andere cultuur en traditie. Het is er anders dan thuis. Dat is één van de aantrekkelijke kanten van uw vakantie, maar ook een aspect om met uw vakantieverwachtingen rekening mee te houden. Dat voorkomt veel onnodige teleurstelling.

VERBLIJF

Reisduur
In de reiswereld worden de dag van vertrek en terugkomst als hele vakantiedagen gerekend, ongeacht het tijdstip van vertrek en terugkomst.

Hotelverzorging
Bij iedere reisbeschrijving staat de verzorging tijdens het verblijf op uw vakantiebestemming aangegeven.

All Inclusive:
Bij deze verzorging zijn alle maaltijden inbegrepen, dat wil zeggen: ontbijt, lunch en diner. Daarnaast zijn frisdranken en lokale alcoholische dranken inbegrepen (tenzij anders vermeld). Het begin van de verzorging is afhankelijk van het tijdstip van aankomst.

Volpension:
Bij deze verzorging zijn alle maaltijden inbegrepen, dat wil zeggen: ontbijt, lunch en diner. De hotelverzorging begint, afhankelijk van het tijdstip van aankomst, met het diner op de eerste dag en eindigt met het ontbijt op de laatste dag.

Halfpension:
Het ontbijt en diner zijn inbegrepen. De hotelverzorging begint, afhankelijk van het tijdstip van aankomst, met het diner op de eerste dag en eindigt met het ontbijt op de laatste dag.

Onvolkomenheden
U kunt op uw vakantiebestemming een fout of onvolkomenheid constateren. Hoe goed Amicitia de zaken ook voor elkaar heeft, het kan gebeuren dat u ergens niet helemaal tevreden over bent. Het beste is, dat u daarvan meteen melding maakt bij degene die verantwoordelijk is voor het verstrekken van de dienst, bijvoorbeeld de hoteleigenaar of de reisleider. Dat kan veel ongemak en klachten voorkomen.

Brochure aanvragen