Even voorstellen
Ik ben Jan van den Berge, gepensioeneerd gemeente ambtenaar, in 1951 geboren te Bergambacht. Ik woon in Geldermalsen een plaats in de Betuwe.
Opleiding HBO, Cultuurtechniek en Ecologisch Natuurbeheer aan IT Larenstein te Velp. Op dit moment heb ik verschillende bestuursfuncties die betrekking hebben op de ontwikkeling van het landelijke gebied, landschapsbeheer.

Interesse en verschillende landen
Ik ben geïnteresseerd in natuur en landschappen, aangevuld met de interesse voor cultuur, geschiedenis. Vanaf 1990 ben ik reisleider bij Amicitia, de achterliggende jaren heb ik verschillende landen bezocht op 31 verschillende locaties. Ieder land en volk heeft een eigen identiteit en daarbij mooie en minder mooie onderwerpen. Mijn voorkeur gaat uit naar pittoreske haventjes aan verschillende kusten in Europa.

Reisleiders echtpaar
Mijn vrouw is tijdens de vakantiereizen mijn trouwe metgezel. Sinds 19 juli 1972 zijn wij een echtpaar. Als reisleider ben ik het aanspreek punt voor de groep, mijn vrouw verricht vaak hand en spandiensten, dat is voor mij voordelig omdat ik me dan kan richten op inhoudelijke zaken. Wij vullen elkaar goed aan (twee horen meer dan één), als we zien dat mensen genieten van de vakantiereis geeft dit voor ons een dankbaar gevoel.

Verbondenheid
Er is bij deelnemers wel eens behoefte om te spreken van hart tot hart hier is altijd ruimte voor. Het woord van God is een belangrijk onderdeel voor het omgaan met elkaar. Kerkmuren vallen dan vaak weg. Op deze manier omgaan met elkaar geeft niet alleen verbondenheid maar ook een vriendschappelijke band die duurzaam is. De zondag als rustdag wordt vaak ervaren als een gezegende dag waarbij vriendschappelijke banden worden aangehaald op grond van de Bijbel. Daarom voelen wij ons als een vis in het water bij Amicitia.

Reizen en excursies
Het organiseren van excursies vind ik leuk en uitdagend. Het uitgangspunt hierbij is, dat aan het verwachtingspatroon van de deelnemers zoveel mogelijk wordt voldaan. Dit blijkt steeds weer een uitdaging te zijn die ik graag ten uitvoer breng.

Ik zie ernaar uit u te ontmoeten tijdens een reis met Amicitia!

Met vriendelijke groet,
Jan van den Berge

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Woonplaats: Geldermalsen

Beroep: Gepensioneerd gemeente ambtenaar

Opleiding: HBO, Cultuurtechniek en Ecologisch Natuurbeheer, IT Larenstein, Velp

Reisleider sinds: 1990

Hobby’s: Wandelen, fietsen, vissen, zingen in een mannenkoor, reizen

Aantal reizen geleid: 31

Bestemmingen: Andorra 4x, Duitsland 3x, Engeland (Tuinen reis) 2x, Frankrijk 1x, Hongarije 1x, Italië (Bloemen rivièra) 1x, Kroatië 4x, Noorwegen 1x, Oostenrijk 5x, Spanje 1x, Schotland 1x, Slovenië 2x, Turkije (Turkse rivièra) 3x, Zwitserland 2x.

Favoriete vakantieland: Na alles wat ik de afgelopen jaren op reis heb gezien heb ik geen echte voorkeur voor een bepaald land. Iedere bestemming heeft iets eigens/moois. Uiteindelijk kies ik voor de pittoreske haventjes aan de verschillende kusten.

Brochure aanvragen