“Een nieuwe omgeving verkennen, andere culturen bewonderen en samen met onze passagiers bezig zijn met Gods Woord. Nieuwe vriendschappen sluiten en zorgen dat onze passagiers weer met nieuwe energie huiswaarts keren. In een notendop is dat wat een reisleider doet. Als onze klanten genieten van een zorgeloze vakantie, geniet ik nog veel meer!

Zwitserse Alpen
Dit keer ga ik ook de reis naar Graubünden is Zwitserland leiden. Dat is iets om je graag voor in te zetten. Zwitserland is een prachtig land en Graubünden is de moeite waard om te bezoeken. Mooie natuur en cultuur. Ieder kanton (provincie) heeft iets eigens. Ik ben al vaker met een groep van Amiciti in Zwitserland geweest. Je raakt onder de indruk van de prachtige Schepping en tegelijkertijd ervaar je als mens je eigen kleinheid. Nu het deelnemen aan het arbeidsproces voor mij voorbij is, is er ook meer tijd om andere dingen te doen o.a. een reis te leiden. Daar zie ik naar uit. Samen met u op stap gaan, u te ontmoeten, met elkaar te genieten van Zwitserland. Maar bovenal ook om samen te luisteren naar het Woord van de grote Schepper.

Israël in de herfstvakantie
Jaren geleden volgde ik een leescursus Bijbels Hebreeuws. Vanaf die tijd is mijn belangstelling voor het Jodendom gewerkt, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de studie Judaica over het Joodse geloof, cultuur en levenswijze. Boeiend! Om daarvan nog meer te begrijpen, heb ik zes weken in Jeruzalem gewoond en deels gestudeerd. Een geweldige tijd! Onlangs heb ik de studie Godsdienst Pastoraal Werk afgerond. Een grote wens ging in vervulling toen ik als Amicitia passagier het Beloofde Land mocht bezoeken. Je leest de Bijbel anders en begrijpt meer van de Bijbelse geschiedenissen. Een ervaring om lang te koesteren en steeds weer te beleven!

Reisleider zijn bij Amicitia, prachtig werk! Zeker de Israëlreizen zijn zeer aan te bevelen! Waarom? Zegt u nu eens eerlijk: eigenlijk wilt u dat, maar het is er nog niet van gekomen. Dan is hier echt wel een kans. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om in het Beloofde Land te zijn en de voetstappen te zetten in het spoor waar Hij zelf is geweest. Waarom ga ik naar Israël? Er is zoveel over te vertellen en er is zoveel te beleven! Kijkt u maar naar het programma. Samen met de gids zullen we laten zien hoe bijzonder het land van de Bijbel is. U gaat de Bijbel dan ook anders lezen. Israël, vlak na de grote Joodse najaarfeesten, zindert nog na van alle activiteiten die er zijn geweest. Héél bijzonder om dat met elkaar te zien en te beleven. Een reis met de Bijbel open, verbindingen leggen met het Joodse leven in de tijd van de Bijbel.... Er is zoveel over te vertellen: Gaat u mee? Ik nodig u van harte uit!

Wim Kuling

 

 

Brochure aanvragen