“Een nieuwe omgeving verkennen, andere culturen bewonderen en samen met onze passagiers bezig zijn met Gods Woord. Nieuwe vriendschappen sluiten en zorgen dat onze passagiers weer met nieuwe energie huiswaarts keren. In een notendop is dat wat een reisleider doet. Als onze klanten genieten van een zorgeloze vakantie, geniet ik nog veel meer!

Zwitserse Alpen
Dit keer ga ik ook de reis naar Graubünden in Zwitserland leiden. Dat is iets om je graag voor in te zetten. Zwitserland is een prachtig land en Graubünden is de moeite waard om te bezoeken. Mooie natuur en cultuur. Ieder kanton (provincie) heeft iets eigens. Ik ben al vaker met een groep van Amicitia in Zwitserland geweest. Je raakt onder de indruk van de prachtige Schepping en tegelijkertijd ervaar je als mens je eigen kleinheid. Nu het deelnemen aan het arbeidsproces voor mij voorbij is, is er ook meer tijd om andere dingen te doen o.a. een reis te leiden. Daar zie ik naar uit. Samen met u op stap gaan, u te ontmoeten, met elkaar te genieten van Zwitserland. En dan het kloosterhotel van Disentis. Een prachtig eeuwenoud gebouw, de serene rust die er heerst, de uitstekende verzorging, zomaar een paar zaken die u zult beleven in de Zwitserse alpen. Maar bovenal ook om samen te luisteren naar het Woord van de grote Schepper.

Israël in de meivakantie
Jaren geleden volgde ik een leescursus Bijbels Hebreeuws. Vanaf die tijd is mijn belangstelling voor het Jodendom gewerkt, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in de studie Judaica over het Joodse geloof, cultuur en levenswijze. Boeiend!. Een grote wens ging in vervulling toen ik als Amicitia passagier het Beloofde Land mocht bezoeken. Je leest de Bijbel anders en begrijpt meer van de Bijbelse geschiedenissen. Een ervaring om lang te koesteren en steeds weer te beleven!

Reisleider zijn bij Amicitia, prachtig werk! Ik mag voor de derde keer als reisleider naar Israël gaan. Een Israëlreis: gaat er dan bij u niet een lang gekoesterde wens in vervulling? Want zegt u nu eens eerlijk: eigenlijk wilt u dat, maar het is er nog niet van gekomen. Dan is hier echt wel een kans. Niet om in een paar dagen als een soort wervelwind door het land te gaan. Maar op een aantal plaatsen te bezinnen, wat is hier gebeurd. Dan doen we de Bijbel open en laten we de Bijbelse geschiedenissen op ons in werken. De Hof van Gethsémané, het meer van Galilea, de graftuin in Jeruzalem, daar o.a. zijn momenten van stilte. Daar nemen we echt de tijd voor om met elkaar de Bijbelse plaatsen te beleven. Uit ervaring weet ik hoe fijn het is om in het Beloofde Land te zijn en de voetstappen te zetten in het spoor waar Hij zelf is geweest. Waarom ga ik naar Israël? Er is zoveel over te vertellen en er is zoveel te beleven! Kijkt u maar naar het programma. Samen met de gids zullen we laten zien hoe bijzonder het land van de Bijbel is. U gaat de Bijbel dan ook anders lezen. Israël, in het voorjaar! Het land groeit en bloeit, fantastisch om de natuur te bewonderen en te genieten. Héél bijzonder om dat met elkaar te zien en te beleven. Een reis met de Bijbel open, verbindingen leggen met het Joodse leven in de tijd van de Bijbel.... Er is zoveel over te vertellen: Gaat u mee? Jeruzalem dat ik bemin, wij treden uwe poorten in, daar staan o Godsstad onze voeten!

Wim Kuling

Brochure aanvragen