Beste reisgenoten, 

Mijn vrouw en ik kijken alweer uit naar de komende adventsreis van Amicitia. Wat hebben we samen met velen de afgelopen jaren prachtige concerten beleefd in de kerken aan de oevers van de Rijn. En wat hadden we goede gesprekken aan boord. Een warme deken! 

Dit jaar is het thema van de meditaties: 'Die dag zal zeker komen'. Drie keer gaan de Schriften open bij Hebreeen 11 en overdenken we de adventsverwachting van de aartsvaders Abraham, Izak en Jacob. 

Eerst eens iets over mij zelf of beter gezegd: onszelf, mijn vrouw en ik. Wij zijn altijd pastoriebewoners geweest. Als predikant mocht ik de hervormde gemeenten te Benschop, Waddinxveen en Hierden dienen. Daarna (vanaf 1994) was ik als hoogleraar betrokken bij de opleiding van predikanten te Leiden. Al die jaren heb ik mijn werk met liefde en vreugde mogen doen. Het was echt iets van ons samen en samen met de Heere.

Wat hebben we met Amicitia? Heel veel! Al jaren mochten we samen reizen leiden naar allerlei bestemmingen. Naar Israël, Griekenland, Turkije, om maar enkele namen te noemen. Daar bewaren we zulke goede herinneringen aan. De laatste jaren zijn we betrokken bij de adventsreis van Amicitia. Dat vinden we zo bijzonder. Als pastor mag ik gedurende de drie dagen dat we op de Rijn varen, elke dag een bijeenkomst leiden in een van de prachtige kerken in steden, gelegen aan de Rijn. Een mannenkoor, dat zich uitstekend heeft voorbereid onder leiding van de dirigent Van Luttikhuizen geeft dan een uitvoering. Ik mag dan steeds de adventsmeditatie verzorgen. Onvergetelijk!

Het is zo iets wonderlijks en zo iets moois dat je binnen een korte tijd zo’n fijne band met elkaar krijgt. Persoonlijke gesprekken over elkaars leven, vervlochten met Gods leiding en Zijn genade, geven een meerwaarde, ja, een glans aan deze reis.

Ook dit jaar hopen we weer mee te gaan. We kijken er gewoon naar uit. Wellicht zien we weer vele ‘oude bekenden’, maar ook nieuwe reisgenoten. 

Een hartelijke groet, ook van mijn vrouw,

Dr. W. Verboom, HarderwijkBrochure aanvragen