Als predikant heb ik talloze reizen gemeentereizen gemaakt, veelal in de voetsporen van bekende personen zoals Luther, Zwingli en Calvijn. Het was altijd een mix van leerzaam en toch ook voldoende ruimte voor ontspannen en genieten. Met name in de bergwereld en de bloemenpracht raak je onder de indruk van de majestueuze schepping.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Geboren: 8 september 1952 te Huizen

Woonplaats: Kesteren

Beroep: Aanvankelijk gemeenteambtenaar, sinds 1983 predikant. De laatste jaren in Lienden

Hobby's: wandelen, fietsen, reizen

Reisleider sinds: 1997

Terwijl ik de gemeente Oene mocht dienen, ben ik gestart met het leiden van meerdere themareizen. De gemeentereis naar Warschau in Polen heeft daartoe de basis gelegd. Op de terugweg vanuit Polen raakten we enigszins verdwaald en kwamen we langs een Lutherstad. In een opwelling stelde ik de reisgenoten voor het volgende jaar een Lutherreis te organiseren en daar heeft men mij aan gehouden. Gevolg: de eerste themareis en wel een onvergetelijke Lutherreis. Die door meerdere is gevolgd. Zo zijn we gegaan in het spoor van Calvijn, Zwingli, Johannes Hus, John Bunyan en anderen.. Het was altijd een mix van leerzame momenten en toch was er ook altijd voldoende ruimte voor ontspanning. Een combinatie die we bij het leiden van een reis altijd hoog in het vaandel hebben staan. Het bergland heeft onze voorkeur. Mijn vrouw, die mij nog altijd trouw heeft gevolgd en ondergetekende zijn altijd onder de indruk van de prachtige Alpenwereld in Zwitserland en de laatste jaren ook in Oostenrijk. Zeker ook in ons land, maar met name in de bergwereld raak je zo onder de indruk van Gods majestueuze schepping. 

Naast veel ontspanning en gezelligheid willen we, met name aan het begin en aan het eind van de dag, ons scharen rondom de geopende Bijbel om te luisteren naar wat de Heere ons vanuit Zijn Woord wil aanreiken tot onderwijs, bemoediging en vertroosting. Aan deze ‘meditatieve momenten’ bewaren we met onze reisgenoten vanuit het verleden goede herinneringen. 

Reizen geleid naar: 1997: Polen (Warschau); 1998: Lutherreis; 2000: Cavijnreis i.c.m. Wallis); 2001: Oostenrijk; 2002 Willibrordreis (Luxemburg) 2003: Bunyanreis i.c.m. Schotland; 2004: Augustinus/Paulusreis Italie/Rome; 2005: Johannes Husreis (Tjechie); 2006; Hugenotenreis- Frankrijk;  2007: Zwinglireis (Zwitserland); 2008: Noorwegen; 2009: Israel; 2010: Slovenie; 2011: Engeland (Spurgeon) 2013: 6-daagse kerkhistorie- en natuurreis Duitsland; 2015: Oostenrijk (Karinthie); 2016: Oostenrijk (Bregenzerwad en Bodensee) 2017: Bloemenriviera; 2018: Bad Gastein

Het zou fijn zijn, wanneer we u (weer) eens zouden mogen ontmoeten. In verbondenheid samen optrekken. Dat is ons oogmerk. In verbondenheid; in verticale en horizontaal opzicht.

Met een hartelijke groet,

Ds. en mevr. Niesing


 Brochure aanvragen