Even voorstellen……..

Ik ben Egbert Kloppenburg en woon in Bergschenhoek. Ik ben getrouwd met Marleen en onze 3 kinderen zijn allang niet meer klein! Ook zij leiden nu zelf een eigen leven. Wij hebben ondertussen 6 kleinkinderen waar we veel van houden en plezier mee mogen beleven.
Ik ben in 1959 geboren in Enschede maar woon en werk ondertussen alweer meer dan 35 jaar in het westen van Nederland. Na mijn diplomering als verzorgende ben ik tot 11 jaar geleden werkzaam geweest in de zorgsector. Daarna heeft de Heere mij bepaald bij het onderwijs. Het werken met jongeren heeft dan ook mijn hele hart. Ik heb er plezier in als ik een stukje mee mag lopen in hun ontwikkeling maar bovenal er voor hen kan zijn als het wat moeilijker gaat bij het opgroeien; moeite hebben om zich bijvoorbeeld aan te passen op school en soms problemen hebben met hun gedrag. Na de afronding van een master als Gedragsspecialist ben ik aangesteld als IB’er en is mijn werk zich dan ook steeds meer gaan richten op het begeleiden van kinderen met gedragsproblemen Ook het werk als anti-pest coördinator en de begeleiding en trainen van jongeren met faalangst- en examenvrees hoort momenteel tot mijn taak!

Mijn hobby’s zijn vooral buitenshuis. Als de huistaken erop zitten vind ik het geweldig om met Marleen of de kleinkinderen grote wandeltochten te maken. Gelukkig leent onze huidige woonomgeving hier volop gelegenheid voor….Tijdens deze wandeltochten kan ik vaak ook mijn bushcraft skills nog een beetje oppoetsen en onderhouden, als we bijvoorbeeld midden in het bos een vers gezet kopje koffie of thee willen genieten. Het zijn geweldige ervaringen om zo ‘outdoor’ in de door God gegeven natuur bezig te zijn!
Een tweede grote hobby is het jaarlijks ontwikkelen van een nieuwe huttentocht. Samen met mijn schoonzoon (Jaco Heemskerk, reisleider bij Amigoreizen) bedenken we nieuwe reisdoelen voor deze tochten. Zo tegen de maand oktober wordt er dan een definitief voorstel van www.mountaintrack.nl voorgelegd aan Amicitia en Amigoreizen. Ons werk is op dat moment even afgerond en het personeel van het kantoor gaat aan de slag met de verdere afhandeling zoals het inboeken van de reis en het maken van de reserveringen met de hutten en/of plaatselijke gidsen. Daarna is het in mei of juni weer onze beurt: in die periode verzorgen wij op het kantoor van Amicitia een instructieavond voor deelnemers van de huttentochten voor jongeren, 30+ en de huttentocht voor gezinnen.

Voor de laatste doelgroep mag ik de instructies verzorgen. Deze bestaat uit een verplichte bijeenkomst voor de ingeschreven deelnemers. Op zo’n avond nemen we dan allerlei zaken door die van belang zijn voor een veilige en onvergetelijke ervaring met uw gezin in de bergen!
In het verleden heb ik veel ervaring met de bergsport opgedaan door het wandelen in de bergen met mijn gezin, collega’s en vrienden. Al vanaf mijn 20ste levensjaar ben ik bekend met de berghutten. Een mooi voorbeeld hiervan is mijn eerste tocht in Oostenrijk waarbij we 21 dagen in berghutten hebben doorgebracht! Ervaring als reisleider heb ik opgedaan bij mijn collega’s en daarna bij de oprichting van Moutaintrack. Samen met mijn schoonzoon proberen we tegemoet te komen aan de vraag om meer actievere reizen te organiseren. Juist voor diegene die tijdens een reis bij Amicitia of Amigo meer activiteiten willen koppelen aan ontspanning en ontdekken van het fraaie berglandschap! Bij Mountaintrack noemen we zo’n reis ook wel ‘Het beleven van de bergen van binnenuit!

Zo hopen we dat ook dit jaar D.V. onze huttentocht (zie www.mountaintrack.nl) weer een geweldige reis mag worden waarin we Gods grootheid mogen ervaren in de onmetelijke natuur welke Hij geschapen heeft.

Tot ziens en we hopen u te mogen ontmoeten op onze e.v. belevenis!

Brochure aanvragen