Graag stel ik mij voor aan de vele reisvrienden bij Amicitia. Ik ben geboren in 1952, inmiddels ruim 40 jaar getrouwd met Geke van Lente, we kregen een dochter en twee zoons, die alle getrouwd zijn en we zijn nu de trotse en dankbare grootouders van 2 kleindochters en 2 kleinzoons. We wonen met veel genoegen in Barneveld, sinds 2012 in een gerieflijk appartement op de plaats van de vroegere Markthal.

Na 25 jaar in de christelijke politiek (laatst lid Europees Parlement tot 2004), werkte ik 12 jaar bij de Reformatorische Omroep. Na jaren als financieel directeur heb ik vele jaren een dagelijks en een wekelijks programma verzorgd: de Dagopening en KlasseMuziek. En in de eerste helft van 2017 mocht ik zelfs de positie van interim-directeur vervullen. In 2018 ben ik gepensioneerd.

Ik heb een handvol bestuurlijke functies, zoals commissaris van Welzijn Barneveld, voorzitter van de PCOB Barneveld, bestuurslid RMU 55plus en ik rijd ook als vrijwilliger voor AutoMaatje, om mensen zonder eigen vervoer weg en weer thuis te brengen. Maar het mooiste vrijwilligerswerk vind ik het leiden van reizen, dat  ik sinds 2006 mag doen. Ik ben inmiddels de tel kwijt, maar ik mocht al tientallen keren met een reisgezelschap op stap en steeds is het weer een verrijkende ervaring.

Al jaren mag ik reizen leiden voor Amicitia en vaak gaan die naar Israël. Maar ook bijv. Malta en Noorwegen bezocht ik met Amicitia-vrienden Natuurlijk mag je op elke bestemming de grote werken van God bewonderen en overdenken. Daarin voor te gaan en sturing te mogen geven is een mooie taak en de mooiste beloning is, als je ziet dat medereizigers onder de indruk zijn en genieten. Met het gezag en de boodschap van Gods Woord als rode draad ontmoeten we elkaar van mens tot mens, als we samen op reis zijn en worden al snel vrienden.

Graag ben ik er voor u: te helpen uw reis tot een onbezorgde belevenis te maken is mijn streven.

Mr R. (Rijk) van Dam, uw reisleider.

Brochure aanvragen