Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
Bloemeneiland Madeira - Portugal - 1
Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
Bloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.
HomeOnze reizenBloemeneiland Madeira
 • Vliegreis
 • Portugal
 • 10 dagen
 • 17 t/m 26 sep.

Bloemeneiland Madeira

Madeira staat bekend om zijn spectaculaire landschap, diepe dalen, hoge bergen en de ruige kustlijn. Gelegen in de Atlantische Oceaan is het klimaat het hele jaar door uiterst aangenaam. Dit zorgt voor een met bloemen bedekt eiland. Madeira wordt niet voor niets ook wel ‘bloemeneiland’ genoemd. De weelderige, tropische plantengroei,de watervallen, de geur van bloemen en de bruisende bronnen zijn om stil van te worden. Tijdens de reis verblijft u in een uitstekend 4-sterren hotel met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Een mooi uitgangspunt voor het maken van schitterende excursies en wandelingen.

 • Maak prachtige wandelingen over de Levada's
 • Verblijf in een uitstekend 4-sterren hotel
 • De subtropische parel
Boek vóór 25 juni

Bestemming

Caniço, Madeira

Caniço, Madeira
Caniço, Madeira
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Inclusief:
Vliegreis Amsterdam - Madeira v v. met Transavia.
Luchthavenbelasting en brandstofheffing.
1 stuk ruimbagage 20 kg. p.p.
1 stuk handbagage van max. 10 kg.
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Verblijf in Hotel Rocamar****, Canico in een 2-pers. kamer met douche en toilet.
Verzorging halfpension.

Exclusief:
Toeslag 1-pers. kamer: € 265,-
Evt. verhoogde brandstoftoeslag.
Excursies en entreegelden
Uitgaven van persoonlijke aard, zoals overige maaltijden, drankjes, fooien etc.
Reserveringskosten: € 24,50 per boeking.
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

Opstapplaats: Amsterdam – Schiphol.
Valuta: Euro.

Deze reis is momenteel niet te reserveren.

Reisinformatie

Funchal en de Botanische Tuin (halve dag)
Breng een bezoek aan Funchal! We beginnen in de Oude Stad en de historische kern van Santa Maria, daterend uit 1425, waar de ontwikkeling van Madeira begon. Daarna bezoeken we de vismarkt, waar je diverse soorten Madeirese vis kunt zien, zoals tonijn, espada en papegaaivis. Op de bekende markt ‘Mercado dos Lavradores’ vindt u groenten- en fruithandelaars, die in hun rieten manden exotisch fruit en groenten te koop aanbieden. De bloemenverkoopsters, in traditionele lokale klederdracht, bieden orchideeën, anthuriums en strobloemen in allerlei kleuren aan. Niet ver van de markt is een borduurfabriek. Hier kun je een van de mooiste vormen van handarbeid leren kennen en zie je hoe het borduurwerk gemaakt wordt. Na een bezoek aan de kathedraal gaan we naar de Botanische tuin, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Funchal. Hier groeit een heel aantal (sub)tropische planten van over de hele wereld. Tenslotte bezoekt u een van de oudste wijnkelders van het eiland: Madeira Wine Company.

Oost-Madeira (hele dag)
Vandaag een mooie tour naar het Oosten van Madeira! In Camacha bezoeken we een rietvlechterscentrum. We rijden verder naar Pico de Arieiro, de tweede hoogste berg van het eiland. Bij helder weer kun je het buureiland Porto Santo zien. Langs dezelfde weg dalen we weer af naar het Nationale Park Ribeiro Frio waar de typisch Madeirese drank poncha wordt gemaakt. Na een bezoek aan de forellenkwekerij rijden we verder naar Faial en Santana. We lunchen in Santana, hier staan nog eeuwenoude met strobedekte huizen. We vervolgen onze weg via Porto da Cruz en Portela, waarvandaan u de imponerende Penha d’ Agiua kunt zien. Via de zuidkust en het vissersdorp Machico rijden we terug naar Funchal.

Madeirees Diner
In een restaurant in de buitenwijken van Funchal geniet u van een typisch Madeirees diner! Je proeft de beroemde espetada, gegrillde rundvleesblokjes op spiezen, geserveerd met knapperig gefrituurd maismeel. Wat u niet mag missen is het typische ronde en platte brood met knoflookboter, gemaakt van tarwemeel. Het is van Hebreeuwse oorsprong, gebakken op een basaltsteen. Tijdens het diner zult u kennismaken met de Madeirense volkscultuur. Op de terugweg stopt u bij een uitzichtpunt waar je een prachtig panorama hebt over het amfitheater van Funchal.

Pico dos Barcelos, Eira do Serrado en Monte
Onderweg naar Eira do Serrado (1.094 meter) ziet u een prachtig panorama over Pico dos Barcelos, waar u een prachtig uitzicht hebt over de baai van Funchal. De weg naar Eira do Serrado is omgeven door eucalyptus. Van Eira do Serrado lopen we in een paar minuten naar een uitzichtpunt, waar u een mooi uitzicht hebt over Curral das Freiras, een 500 meter diepe kloof. Daarna rijden we naar Monte, een bedevaartsoord. We bezoeken de beroemde kerk van Nossa Senhora do Monte, met het graf van de Oostenrijkse Keizer Karel 1. Hier heb je ook de gelegenheid om terug te glijden met de beroemde typische mandensleden (optioneel). Deze manden worden beheerst met behulp van touwen, door mannen in het wit gekleed met strohoed en leren laarzen (carreiros), die ons naar Livramento brengen. 

Porto Moniz
We rijden langs de zuidkust en stoppen bij het idyllische vissersdorp Camara de Lobos. Daarna rijden we door tot Cabo Girao, de hoogste klip in Europa. Na een korte stop In het kleine dorp Ribeira Brava rijden we richting de noordkust, via de Encumeada-pas. We passeren Sao Vicente, één van de oudste dorpen van het eiland, bekend om zijn pittoreske straatjes. Daarna rijden we via Seixal naar Porto Moniz met zijn natuurlijk zwembaden. De terugreis naar Funchal gaat via Paul da Serra, het enige hoogplateau van het eiland (1600 meter).

De noordelijke charme
U rijdt van het zuiden naar de noordkust. In Sao Vicente bezoek je het vulkanisch centrum en de lavagrotten. Hier leert u meer over het ontstaan en de geologische ontwikkeling van het eiland. We rijden verder richting Ponta Delgada en Arco de Sao Jorge, waar u het Roseiral in Quinta do Arco bezoekt. Hier ziet u één van de grootste rozencollecties van Portugal, met meer dan 1000 verschillende soorten rozen.

Eiland Porto Santo
Vanuit de haven van Funchal vertrekken we met de boot richting Porto Santo, het buureiland van Madeira dat over een 9 kilometer lang zandstrand beschikt. Tijdens een rondrit ziet u de mooiste plaatsen van dit eiland!

Zeiltrip met de Santa Maria
Maak een zeiltocht langs de spectaculaire zuidkust van het eiland aan boord van de Nau Santa Maria, een replica van het schip van Colombus. De Santa Maria, Nina en Pinta waren de schepen die Christoffel Columbus gebruikte op zijn missie om India te bereiken, waarbij hij Amerika ontdekte. Grote kans dat u tijdens de boottocht dolfijnen en schildpadden ziet!

Jeepsafari
Ontdek Madeira tijdens een avontuurlijke jeepsafari! Er zijn verschillende routes mogelijk.

Bike ride
Maak een prachtige fietstocht over Madeira!

Duiken
Madeira beschikt over een prachtige flora en fauna boven water, maar ook de onderwaterwereld heeft een unieke omgeving te bieden. Vooral in het diepheldere water van de zuidkust is het genieten geblazen!

Wandelen op Madeira
Madeira bezit een uitgebreid net aan irrigatiekanalen, oftewel Levadas. In totaal zijn er zo’n 240 levadas, met een gezamenlijke lengte van 2150 kilometer. De bedenker van deze levadas is ontdekker Zarco. Hij liet in de vijftiende eeuw slaven een uniek netwerk aanleggen. Dit deed hij om het water uit de natte bergen in het noorden, naar het zonnige zuiden te brengen. Zo zorgde hij ervoor dat het eiland geschikt werd voor de landbouw en de nederzetting in het zuiden kwam zo aan veel water.

De meeste wandelingen op Madeira voeren u langs de levadas. De beste en veiligste zijn beschreven in diverse wandelgidsen. Wanneer u er zelf opuittrekt, let dan wel goed op de veiligheid. De paden kunnen heel smal zijn en zijn niet altijd even goed beveiligd. De levadas op grote hoogtes hebben vaak minder steile hellingen en zijn over het algemeen het best begaanbaar.

Wandelschoenen
Als je de bergwereld van Madeira wilt gaan verkennen, moet je met de juiste schoenen op pad gaan. Goede, stevige (berg)schoenen, liefst de enkels zo hoog mogelijk bedekt en voorzien van een diep profiel zijn belangrijk. Als u nieuwe wandelschoenen aanschaft, is het van belang die van te voren goed in te lopen!

Wandelingen (incl. vervoer en begeleiding):

Pico Arieiro – Pico Ruivo
De wandeling begint op Pico Arieiro (1.818 meter), de op twee na hoogste top van het eiland, en eindigt op Pico Ruivo (1.861 meter), de hoogte top van Madeira. Als het helder weer is, heeft u een prachtig uitzicht over Madeira, Porto Santo en de Verlaten Eilanden (Desertas). Van Pico Ruivo dalen we af naar Achada do Teixeira in Santana.
Duur van de excursie: ca. 7 uur
Duur van de wandeling: ca. 4 uur
Traject: 11 km.
Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Levada Santo da Serra – Portela
De wandeling begint op 650 meter hoogte, tussen de eucalyptus en laurier. U heeft een prachtig uitzicht over de noordkust en de hooglanden van het eiland. Na ongeveer 2,5 uur begint de afdaling naar Portela.
Duur van de excursie: ca. 6 uur
Duur van de wandeling: ca. 3 uur
Traject: 11 km.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Levada Rabacal – 25 Fontes
Vanaf Ovil, op de hoogvlakte van Paul in het westen, dalen we een wandelweg af van ca. 20 minuten die ons naar Rabacal brengt, het vertrekpunt van onze wandeling. We lopen verder naar de waterval, Risco. Het pad is vlak en slechts enkele minuten later staan we voor een indrukwekkend landschap. We vervolgen onze wandeling naar 25 Fontes, een klein meertje omgeven door dichte vegetatie, waarin het water in vele watervalletjes van de rotswanden klettert. Door een tunnel gaan we richting Calheta, waar de lunch geserveerd wordt. 
Duur van de excursie: ca. 7 uur
Duur van de wandeling: ca. 3,5 uur
Traject: 10 km..
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Levada Quinta Grande – Boa Morte
We volgen de zuidkust in de richting van Europa’s hoogste klip, de Cabo Girao, daarna door naar Quinta Grande. U geniet van een prachtig uitzicht over het enorme gebied van Camara de Lobos tot Funchal.
Duur van de excursie: ca. 6 uur
Duur van de wandeling: ca. 3 uur
Traject: 9 km.
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Ponta de Sao Lourenco
Deze wandeling start in Baia d’Abra, de grootste en meest spectaculaire baai van Ponta de Sao Lourenco. Indrukwekkend zijn de lavarotsen, oprijzend vanuit de oceaan. 
Duur van de excursie: ca. 7 uur
Duur van de wandeling: ca. 3,5 uur
Traject: 8 km.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Berggids
Eventueel kan uw reisleider ter plaatse ook suggesties doen voor wandelingen. Voor sommige wandelingen wordt er een berggids gereserveerd.

Rocamar Lido Resort****
Rocamar Lido Resort  heeft een fantastische ligging op een klif in Caniço. U kan hier genieten van een adembenemend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het hotel ligt tevens op loopafstand van het pittoreske centrum van Caniço. In deze prachtige setting worden de heerlijke gerechten, die in het restaurant geserveerd worden, nóg lekkerder, de verzorging is op basis van halfpension dus genieten maar. Het grootste deel van de hotelkamers heeft een uitzicht op zee en het andere deel kijkt uit op het mooie binnenland. Wat de kamers gemeen hebben is de functionele, moderne inrichting, lekkere bedden en badkamers met douche en toilet. Het resort heeft een binnen- en buitenzwembadbad, zodat u bij elke weersomstandigheid een duik kan nemen. Het zonneterras is verspreid over verschillende lagen van de rots waarop het complex ligt. Hier heeft u hét beste uitzicht. Een schitterend resort voor een mooie reis naar Madeira, dat is zeker!

Vliegreis
Vlucht Amsterdam –  Madeira (Funchal) v.v. met Transavia.com.

Vluchttijden zijn ca. 2-3 weken voor vertrek bekend. 
De vliegtijd van Amsterdam naar Madeira bedraagt ongeveer 4 uur. 

Transfer
Op het vliegveld word u verwelkomd door een vertegenwoordiger van onze agent op Madeira. Per touringcar word u naar uw appartement gebracht. Op de dag van vertrek brengt de touringcar u weer van uw appartement naar de luchthaven. 

Ticket
Uw ticket ontvangt u op Schiphol uit handen van de reisleider.

Grensdocumenten
Voor deze reis naar Portugal heeft u een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart nodig.

Bagage
Per persoon is 20 kilo bagage toegestaan (bij boeking reserveren). Vergeet uw paspoort en verdere reisdocumenten niet en stop ze niet in uw koffer. Vergeet ook niet bijgesloten labels en stickers aan uw bagage te bevestigen. Dit voorkomt het zoekraken van uw koffers.

Luchtvaartmaatschappijen leggen handbagage aan banden
Regelmatig wordt het comfort aan boord ernstig belemmerd doordat passagiers te veel handbagage meenemen. Een overaanbod van bagage in de cabine zorgt niet alleen voor minder beenruimte, het is bovendien in strijd met de vliegveiligheidsregels. Daarom is de omvang en de hoeveelheid van handbagage beperkt.

Elke reiziger mag 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 10 kilo. Transavia raadt de reizigers aan om handbagage mee te nemen die niet groter is dan 45 x 40 x 25 cm. Deze handbagage kunt u gegarandeerd bij u houden tijdens de vlucht. Neemt u een grotere tas mee van maximaal 55 x 40 x 25 cm., dan loopt u het risico dat u de handbagage niet bij u kunt houden tijdens de vlucht. Bij onvoldoende ruimte in de bagagevakken neemt de crew de handbagage in. Deze wordt dan alsnog in het bagageruim geladen. 

Taal
De officiële taal is Portugees. Daarnaast spreken veel mensen Engels. 

Geld
In Portugal betaalt u met de Euro.

Banken
Banken zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 15.00 uur.

Pinnen
U vindt in Portugal een groot aantal geldautomaten waar u met uw creditcard of pinpas geld kunt opnemen, ook buiten de bekende toeristencentra.

Kijken, kijken en niet kopen
Plant en dier: te mooi voor een souvenir
U gaat op reis om te ontspannen. Om andere culturen te ervaren. Om te genieten van de natuur. Het zijn vaak ervaringen om nooit te vergeten. U neemt dan ook graag iets tastbaars mee naar huis. Realiseert u wel dat sommige souvenirs gemaakt zijn van bedreigde dieren en planten. Het kopen van die souvenirs kan de natuur op de vakantiebestemming ernstig beschadigen.

Daarom: koop geen koraal verwerkt tot sieraden, geen lampen van grote schelpen of schelpencomposities, geen ivoren beeldjes, geen schilden van zeeschildpadden, geen tassen van katachtigen, slangen, hagedissen en krokodillen, opgezette dieren enz.

Bescherm de natuur, bescherm uzelf
Als u souvenirs van bedreigde dieren en planten meeneemt, loopt u zelf ook een groot risico. Er kunnen bij de douane namelijk forse geldboetes op staan.

Amicitia en Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. Amicitia zet zich in voor het behoud van natuur en cultuur. Dit kunnen wij niet alleen, ook jij als reisdeelnemer speelt daar een belangrijke rol in en u kunt op vele manieren een steentje bijdragen op uw vakantie. Hieronder volgen enkele tips:

 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Ga niet op de foto met een aap of ander wild dier en bezoek geen show’s met dieren. Deze dieren zijn vaak op een wrede manier afgericht of krijgen drugs toegediend om ze rustig te houden.
 • U bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze.
 • Voel uzelf thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager.
 • Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet uw voetstap waar anderen ook zijn geweest.
 • Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
 • Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Zwerfvuil is een grote ergernis thuis en op vakantie. Als u gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.

Met elkaar kunnen we een steentje bijdragen om de natuur en cultuur in stand te houden.

Voorwaarden
Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
-ANVR-voorwaarden
-SGR-voorwaarden
-Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
-Algemene Voorwaarden van Amicitia zoals vermeld op deze website

Groepsgrootte
Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze reis bedraagt ca. 15 personen.

Annuleringstermijn
Annuleringstermijn touroperator 4 weken voor vertrek.

Wijzigingen in het van-dag-tot-dag-programma om reistechnische of veiligheidsredenen voorbehouden.

Reviews door onze reizigers

Reviews

9,2/10 | 435 beoordelingen
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Zangreis 'Onderweg naar Kerst' 9 - 11 november ...

D.W. Baan (Dick) 26-11-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Ik ga al jaren met deze reizen mee, dus dat zegt al heel wat. Inhoudsvolle momenten tijdens koor- en samenzang. Fijne contacten onderling, maar ook met de reisleiding, muzikanten en niet te vergeten...
lees beoordeling

Advent s reis 2017

Teun de jong 08-12-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Mooi gezellig leuk goed verzorgd
Prachtige boot goed personeel
1 minpunt verwarming in hut werkte niet goed.
lees beoordeling
Brochure aanvragen