Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
Citytrip Krakau - Polen - 1
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
Citytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.
HomeOnze reizenCitytrip Krakau
 • Vliegreis
 • Polen
 • 5 dagen
 • 9 t/m 13 sep.

Citytrip Krakau

Krakau is één van de mooiste steden van Europa en daarom alleen al een stedentrip waard. Tijdens deze reis brengen we u in contact met deze ‘culturele hoofdstad’ van Polen. Krakau is de op één na grootste en één van de oudste steden van Polen en is gelegen aan de Wisla rivier in de regio Klein-Polen. In 1978 werd het historische centrum van Krakau toegevoegd aan de UNESCO-lijst van het werelderfgoed. In datzelfde jaar werd Karol Wojtyla, aartsbisschop van Krakow verkozen als de eerste Slavische paus en de eerste niet-Italiaanse paus in 455 jaar. Zijn naam werd paus Johannes Paulus II. Naast deze stad met haar schitterende bouwwerken en architectuur bezoeken we ook de zoutmijn van Wieliczka en Auschwitz-Birkenau.

 • Met bezoek aan Auschwitz
 • Hotel op loopafstand van de oude binnenstad van Krakau
 • U vliegt met Transavia vanaf Eindhoven
Boek vóór 19 juli

Bestemming

Krakau, Polen

Krakau, Polen
Krakau, Polen
Bekijk op Google

Krakau, Polen

Krakau, Polen
Krakau, Polen
Bekijk op Google

Auschwitz, Polen

Auschwitz, Polen
Auschwitz, Polen
Bekijk op Google

Kamp Birkenau

Kamp Birkenau
Kamp Birkenau
Bekijk op Google

Prijsinformatie

Inclusief:
Vliegreis Eindhoven - Krakau v v. met Transavia.
Luchthavenbelasting en brandstofheffing.
1 stuk handbagage van max. 10 kg.
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Verblijf in Hotel Batory*** in een 2-pers. kamer met douche en toilet.
Verzorging halfpension.
Excursies en Engelssprekende gidsen.
Vervoer in een comfortabele touringcar.

Exclusief:
Toeslag 1-pers. kamer: € 175,-
Toeslag ruimbagage 20 kg. €40,- (retour)
Evt. verhoogde brandstoftoeslag.
Uitgaven van persoonlijke aard, zoals overige maaltijden, drankjes, fooien etc.
Reserveringskosten: € 24,50 per boeking.
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

Opstapplaats: Eindhoven.
Valuta: Poolse złoty.

prijs €698,00 p.p. Boek deze reis

Reisinformatie

Dag 1 - Heenreis
U vliegt met Transavia direct vanaf Eindhoven naar het schitterende Krakau. Vanaf het vliegveld wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht. 

Dag 2 - Krakau rondtour
Op de tweede dag van onze citytrip naar Krakau worden we door een Engelssprekende gids rondgeleid door Krakau. De stad is ontstaan rondom de Wawel heuvel, waar u de kathedraal en het kasteel boven de stad uit ziet steken. Waar de huidige hoofdstad Warschau de Tweede Wereldoorlog zeer slecht heeft doorstaan, is Krakau er wonderbaarlijk en  zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Hierdoor heeft de stad bijzonder veel historische waarde, dat ontdekken we tijdens deze stadstour. We zien onder andere Wawel Castle, St. Mary's Basilica en Sukiennice. Daarnaast laat onze gids u ook de interessante plekken zien die alleen bekend zijn bij de lokale bevolking en experts van Krakau.

Dag 3 - Auwswitz
Vandaag bezoeken we het indrukwekkende Auswitz. Auschwitz is de verzamelnaam voor verschillende sites waar ooit concentratie-, werk- en uitroeiingkampen gelegen waren die door de Duitsers werden gebouwd ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze sites zijn gelegen net buiten de stad Oswiecim, Polen in het oosten van Krakau. De reis naar Auswitch duurt vanuit Krakau ongeveer 1 uur.

Dag 4 - Wielickza zoutmijnen
Net buiten Krakau, verstopt diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Onder de grond vind u een wirwar aan gangen,sculpturen, zalen en zelfs een kathedraal.Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtig plek waar bezoekers uit de hele wereld naar toe stromen. 

Dag 5 - Terugreis
Helaas is dit de laatste dag van onze stedentrip, vandaag vliegen wij weer terug naar Eindhoven.

Overige optionele excursie's:

Kazimierz en Joodse getto wandeltour:
In een kleine 3 uur leidt een Engelssprekende gids u door de rijke Joodse historie van Kazimierz en steekt u de brug over naar de voormalige Joodse getto. De wandeltour eindigt bij het Schindler museum in de buurt, dus u kunt het bezoek aan dit museum eventueel combineren met deze wandeltour.

Excursie naar Zakopane:
Deze tour brengt u naar een schilderachtig, pittoresk stadje wat nog het oude Polen ademt. Het schitterende stadje is gelegen midden in het Tatra gebergte wat is gelegen op de grens met Slowakije.

Excursie naar Czestochowa:
Czestochowa is de meest bekende bedevaartplaats van Polen, het Poolse Lourdes. Al eeuwenlang komen gelovigen hier om de Zwarte Madonna te vereren. In het eeuwenoude Paulijnenklooster, hangt de icoon, waaraan vele opzienbarende wonderen toegeschreven worden. De legende vertelt dat de icoon door apostel Lucas is geschilderd. Volgens wetenschappers is het een 14de eeuwse kopie van het schilderij van 'De Maagd die de Weg Wijst' dat in Constantinopel. Daarnaast vind u hier het icoon van de Zwarte Madonna, welke zich bevindt achter gesloten deuren die 2 x per dag worden geopend. Het schilderij wordt bedekt met een mantel en bekleed met juwelen. Het klooster van Jasna Gora herbergt daarnaast nog een uitgebreide collectie aan kunstschatten, waarvan een deel in de Schatkamer te zien is.

Excursie naar Wadowice:
Wadowice is een schitterend stadje in Zuidelijk Polen waar nog het oude Polen gezien wordt. Daarnaast staan er in dit stadje nog prachtige kerken en pittoreske gebouwen die zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Vluchtschema
U vliegt met Transavia van Eindhoven naar Krakau.
Het vluchtschema is als volgt, onder voorbehoud van wijzigingen:

Maandag 9 september 2019
Vertrek Eindhoven            11:00 uur
Aankomst Krakau             12:55 uur

Vrijdag 13 september 2019 
Vertrek Krakau                 20:50 uur
Aankomst Eindhoven       22:55 uur

Batory Hotel***
In hartje Krakau vind u de uitvalsbasis voor onze stedentrip Krakau, het Batory Hotel. U vind het hotel op, een gezellige wandeling, van 10 minuten afstand van het oude centrum en als u uit uw raam kijkt zou u wel eens de prachtige Mariakerk in beeld kunnen krijgen, al met al een prachtige locatie voor een fijne stedentrip.Uw kamer is voorzien van goede bedden en een badkamer met douche en toilet. U verblijft op basis van halfpension, in de ochtend bespreekt u de plannen voor de dag over een uitgebreid ontbijtbuffet en in de avond geniet u van een heerlijk dinerbuffet en bespreekt u wat voor práchtige dingen u heeft gezien in Krakau. Dat is pas echt genieten!

Tijd
Er is geen tijdsverschil met Nederland. 

Ticket
Uw ticket ontvang u op Schiphol uit handen van de reisleider.

Grensdocumenten
Voor deze reis naar Krakau heeft u een geldig paspoort of een geldige Europese identiteitskaart nodig.

Kijken, kijken en niet kopen
Plant en dier: te mooi voor een souvenir
U gaat op reis om te ontspannen. Om andere culturen te ervaren. Om te genieten van de natuur. Het zijn vaak ervaringen om nooit te vergeten. U neemt dan ook graag iets tastbaars mee naar huis. Realiseer u wel dat sommige souvenirs gemaakt zijn van bedreigde dieren en planten. Het kopen van die souvenirs kan de natuur op de vakantiebestemming ernstig beschadigen. Daarom: koop geen koraal verwerkt tot sieraden, geen lampen van grote schelpen of schelpencomposities, geen ivoren beeldjes, geen schilden van zeeschildpadden, geen tassen van katachtigen, slangen, hagedissen en krokodillen, opgezette dieren enz.

Bescherm de natuur, bescherm uzelf
Als U souvenirs van bedreigde dieren en planten meeneemt, loopt u zelf ook een groot risico. Er kunnen bij de douane namelijk forse geldboetes op staan.

Amicitia en Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. Amicitia zet zich in voor het behoud van natuur en cultuur.

Dit kunnen wij niet alleen, ook u als reisdeelnemer heeft daar een belangrijke rol in en u kunt op vele manieren een steentje bijdragen op uw vakantie. Hieronder volgen enkele tips:

 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Ga niet op de foto met een aap of ander wild dier en bezoek geen shows met dieren. Deze dieren zijn vaak op een wrede manier afgericht of krijgen drugs toegediend om ze rustig te houden.
 • U bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven is een milieuvriendelijke keuze.
 • Voel uzelf thuis op vakantie en bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u de kamer in het hotel, het appartement of de bungalow verlaat. Geniet van zomerzon en zet de airco een standje lager.
 • Ook een natuurliefhebber? Een uitgezette route is een garantie voor het behoud van flora en fauna, dus zet uw voetstap waar anderen ook zijn geweest.
 • Veel Nederlanders eten thuis graag exotisch. Maar proef en stimuleer vooral op vakantie de plaatselijke keuken.
 • Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Zwerfvuil is een grote ergernis, thuis en op vakantie. Als u gaat wandelen in natuurgebieden of een bezoek brengt aan vakantiesteden of dorpen laat dan geen afval achter.

Met elkaar kunnen we een steentje bijdragen om de natuur en cultuur in stand te houden.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
-ANVR-voorwaarden
-SGR-voorwaarden
-Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
-Algemene Voorwaarden van Amicitia zoals vermeld op deze website

Groepsgrootte
Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze reis bedraagt ca. 12 personen.

Annuleringstermijn
Annuleringstermijn touroperator 4 weken voor vertrek.

Wijzigingen in het van-dag-tot-dag-programma om reistechnische of veiligheidsredenen voorbehouden.

Reviews door onze reizigers

Reviews

9,2/10 | 435 beoordelingen
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
98% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

Bootreis advendsreis

pc vonk noordegraaf 02-01-2017
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Prima geregeld
lees beoordeling

Beierse Woud ( Bad Kötzingen ) Prima verzorgd,...

Nellie van de Kreeke 20-10-2015
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Hoewel het al laat was toch was er geen moeite teveel om nog te regelen dat we als 4 Zeeuwen met de taxi naar Baberich konden.
lees beoordeling
Brochure aanvragen