Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië - Roemenië - 1
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
Rondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.
HomeOnze reizenRondreis Roemenië
 • Vliegreis
 • Roemenië
 • 9 dagen
 • 17 t/m 25 jul.

Rondreis Roemenië

Deze rondreis Roemenië is niet te vergelijken met welke andere rondreis dan ook. Naast de Karpaten en Transylvanië met haar kloosters, Middeleeuwse burchten en kastelen maakt u ook kennis met de lokale bevolking in Iasi. Tijdens een bezoek aan het diaconale project van Erica Hijkoop en Ellis van der Beek raakt u onder de indruk van wat hulp in Roemenië teweeg kan brengen. Met Amicitia ontdekt u de verschillende kanten van veelzijdig Roemenië: kunst, cultuur, natuur in combinatie met hulp aan onze naasten in nood. Op zondag wonen we een lokale kerkdienst bij in Iasi.

 • Ontmoet de lokale bevolking
 • Met lokaal Nederlandssprekende gids
 • Bezoek aan prachtige kloosters en kerken
 • Met bezoek aan diaconaal project Zorgnet
Bijna gegarandeerd vertrek!
Jubileumreis

Bestemming

Sibiu

Sibiu
Strada Frigoriferului 3, Sibiu, Roemenië
Bekijk op Google

Biertan

Biertan
Strada Alexandru Ioan Cuza, Biertan 557045, Roemenië
Bekijk op Google

Voronet

Voronet
Strada Voroneț 82, Voroneț 725301, Roemenië
Bekijk op Google

Iasi

Iasi
Bulevardul Tudor Vladimirescu 40-42, Iași 700259, Roemenië
Bekijk op Google

Piatra Neamt

Piatra Neamt
Strada Schitului, Piatra Neamț, Roemenië
Bekijk op Google

Predeal

Prijsinformatie

€ 100,- Jubileumvoordeel! Normaal € 998,-. Nu vanaf € 898,-

Inclusief:
Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. met KLM.
Luchthavenbelasting en brandstofheffing.
1 stuk ruimbagage 23 kg. p.p.
1 stuk handbagage van max. 12 kg.
Transfer luchthaven – hotel v.v.
Verblijf in een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet.
Verzorging halfpension; zondag volpension.
Koffie met cake op zondag.
Rondreisprogramma en vervoer per comfortabele airconditioned touringcar.
Rondrit met paard en wagen. 

Exclusief:
Toeslag 1-pers. kamer: € 195,-
Evt. verhoogde brandstoftoeslag.
Overige excursies en entreegelden.
Uitgaven van persoonlijke aard, zoals overige maaltijden, drankjes, fooien etc.
Reserveringskosten: € 19,50 per boeking.
Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen).

Opstapplaats: Amsterdam – Schiphol.
Valuta: Roemeense Leu

prijs €898,00 p.p. Boek deze reis

Reisinformatie

Dag 1, dinsdag 17 juli:
Na aankomst op de luchthaven van Boekarest rijden we naar Sinaia, ook wel de Parel van de Karpaten genoemd. Het is vooral bekend als één van de bekendste bergvakantieoorden van Roemenië. We bezichtigen er het klooster en het kasteel Peleș, de vroegere zomerresidentie van Koning Carol I van Roemenië. We overnachten in Predeal.

Dag 2, woensdag 18 juli:
Na het ontbijt rijden we naar Sibiu. Het Brukenthal paleis en de Leugenbrug vormen het stadsbeeld van Sibiu. We maken er een stadswandeling. Hierna rijden we door naar het vestingstadje Mediașaan deTârnava waar we het oude stadscentrum en de vestingkerk met haar scheve kerktoren bezichtigen. In de middag maken we een unieke tocht met paard en wagen van Bazna naar Boian.

Dag 3, donderdag 19 juli:
We gaan naar Biertan, het hart van Transsylvanië. Biertan staat bekend als éen van de best bewaarde middeleeuwse dorpskernen in Roemenië. In dit dorp is de oude vestingkerk de belangrijkste trekpleister. Aansluitend rijden we door naar Sighisoara waar we één van de mooiste Middeleeuwse en op de UNESCO erfgoed lijst staande vestingen van Europa zullen zien. Sighisoara wordt beschouwd als de mooiste en best bewaarde bewoonde citadel van Europa. Sighisoara is één van de weinige vestingsteden die nog bewoond is.  Na afloop rijden we door naar Bistrita voor een korte stadstour met bezichtiging van de Evangelishce kirche, de pastorie en het Heimatmuseum. We overnachten in Campulung Moldovenesc.

Dag 4, vrijdag 20 juli:
Na het ontbijt bezoeken we het klooster Moldovita. Het Moldovita-klooster werd in 1532 gebouwd voor Prins Petru Rares. het meest intrigerende fresco op het kerkje is onder aan de zuidmuur te vinden. Het stelt het beleg van Constantinopel voor. Karakteristiek is de goud-gele kleur van de fresco’s. In Campulung zien we het Voronețklooster, dat ook wel de „sixtijnse kapel“ van Roemenië genoemd wordt. Het staat bekend om haar bijzondere blauwe kleur. Ook zien we het Roemeens-orthodoxe Vrouwenklooster Humor met prachtige fresco’s aan de buitenkant. In de namiddag komen we aan in Iași.

Dag 5, zaterdag 21 juli:
In Iași maken we kennis met het diaconale project van Erica Hijkoop en Ellis van der Beek. Zij zullen u ter plaatse rondleiden en laten zien wat zij al twintig jaar lang doen voor onze medemens in Roemenië. Uiteraard hopen we ook daar waar mogelijk een actieve bijdrage te mogen en kunnen leveren. In de namiddag kunt u nog een wandeling maken door het heuvellandschap van Iași.Iași wordt ook wel de stad der zeven heuvelen genoemd.

Dag 6, zondag 22 juli:
Vrije dag in Iași. We bezoeken lokaal een kerkdienst. Ook verzorgt uw reisleider verzorgt een samenkomst.

Dag 7, maandag 23 juli:
We nemen afscheid van Iași. In de ochtend bezoeken we het Mönchklooster van Neamt. Langs het Lacu Roșu (Rode Meer) rijden we door het Karpaten gebergte. We maken een prachtige natuurtocht door de kloof Bicaz-Klamm door het oostelijke deel van de Karpaten. Aan het einde van de dag komen we aan in Predeal voor diner en overnachting.

Dag 8, dinsdag 24 juli
Na het ontbijt rijden we naar Brasov waar we het Raadhuis kunnen bewonderen. In de directe nabijheid staat de in de 14e en 15e eeuw gebouwde karakteristieke  Zwarte Kerk met het grootste orgel van Transylvanië. We bezoeken de Kerkburcht in Harman.  Aan de binnenkant van de ringmuur zijn de woningen gevestigd en vormen de ring rondom de kerk. In de middag bezoeken we de prachtige burcht in Bran waarna we weer terugrijden naar Predeal.

Dag 10, woensdag 25 juli:
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Nederland.

Hotels tijdens uw rondreis:

U verblijft tijdens deze rondreis in verschillende hotels. Uw hotelprogramma is als volgt:

1 nacht van 17.07-18.07 in Hotel Piemonte Predeal
1 nacht van 18.07-19.07 in Pension Casa Bazna
1 nacht van 19.07-20.07 in Hotel Sandru Campulung
3 nachten van 20.07-23.07 in Hotel Moldova Iasi
2 nachten van 23.07-25.07 in Hotel Piemonte Predeal

Vluchtschema

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Boekarest.

Uw vluchtschema is onder voorbehoud van wijzigingen als volgt:

Heenreis op 17 juli:

Vertrek Amsterdam 09.30 uur met KL1373
Aankomst Boekarest 13.15 uur

Terugreis op 25 juli:
Vertrek Boekarest 14.00 uur met KL1374
Aankomst Amsterdam 15.55 uur

Reisdocumenten
Reizigers naar Roemenië dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart.

Bagage
Per persoon is 23 kilo bagage toegestaan. Daarnaast mag u beperkt handbagage in de cabine meenemen. Vergeet uw paspoort en verdere reisdocumenten niet en stop ze niet in uw koffer. Vergeet ook niet bijgesloten labels en stickers aan uw bagage te bevestigen. Dit voorkomt het zoekraken van uw koffers. Denk aan attributen als zonnebril, zonnecrème e.d. Ook uw Bijbel en psalmboek ontbreken natuurlijk niet in de bagage.

Handbagage
Regelmatig wordt het comfort aan boord ernstig belemmerd doordat passagiers te veel handbagage meenemen. Een overaanbod van bagage in de cabine zorgt niet alleen voor minder beenruimte, het is bovendien in strijd met de vliegveiligheidsregels. De luchtvaartmaatschappijen hebben daarom besloten de omvang en de hoeveelheid handbagage te beperken. Er wordt streng op toegezien dat elke passagier slechts één stuk handbagage van max. 12 kg. mee aan boord neemt. De afmetingen daarvan mogen maximaal 55 x 35 x 25 cm bedragen.

Voor Schiphol-informatie en actuele vluchtinformatie:
Tel: 0900 – 0141. Ook teletekst kan worden geraadpleegd. Tevens kunt u via de website van Schiphol bij vluchtinformatie op de hoogte gesteld worden van eventuele wijzigingen over de vlucht via uw e-mailadres. Zie voor verdere informatie de website van Schiphol, www.schiphol.nl.

Verzorging
De verzorging in de hotels is op basis van halfpension. Dat betekent dat het ontbijt en het diner inbegrepen zijn. De lunch is voor uw eigen rekening. Op zondag is de verzorging volpension. Dan is ook de lunch inbegrepen.

Taal
De officiële taal in Roemenië is de Romaanse taal die sproken wordt in Roemenië. Het Roemeens is de belangrijkste vertegenwoordiger van het Balkanromaans, dat verder de talen van verschillende groepen Vlachen op de Balkan omvat. Deze worden echter ook als dialecten van het Roemeens beschouwd. Ongeveer 25 miljoen mensen hebben het Roemeens als moedertaal. 

Aankomst en vertrek

Het is een internationale regel dat de gasten hun kamer of appartement op de dag van vertrek tussen 10.00 en 11.00 uur dienen te verlaten. Dit ook omdat de aankomende gasten in de regel vanaf 16.00 uur de accommodatie mogen betrekken, en er tussentijds een schoonmaak moet plaatsvinden.

Tijd
In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.

Drinkwater
Drink geen leidingwater maar mineraalwater, dat u overal in flessen kunt kopen. Water heeft u nagenoeg altijd bij de hand. Neem daarom een rugzakje mee. De touringcar beschikt over een koelkast, de meeste chauffeurs verkopen water in de bus. Waar u ook water koopt, let er altijd op dat de fles verzegeld is. Er zijn jammer genoeg ook mensen die de boel flessen.

Telkens bij aankomst in een nieuw hotel adviseren wij u de kraan of de douche 1 minuut door te laten lopen alvorens het water te gebruiken. Koop geen ijs bij de ijscokar. Kijk uit met het gebruik van ijsklontjes. Voorkom hiermee maag- en darmstoornissen!

Klimaat
Roemenië heeft langs de Zwarte Zeekust een gematigd zeeklimaat met warme zomers en redelijk milde winters; in het binnenland heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. Neerslag valt er het hele jaar met de meeste regen in mei en juni.

Geld en geld wisselen
Het betaalmiddel in Roemenië is de Roemeense Leu. Buitenlandse valuta kunnen bij iedere bank en in de meeste hotels worden gewisseld.

Op dit moment is € 1,- ongeveer 4,65 Leu (1 Leu is ca. € 0,21).

- Pinnen: Het beste kunt u met uw pinpas contant geld opnemen. Bij aankomst op de luchthaven in Boekarest krijgt u al de mogelijkheid om te pinnen.
- Euro’s wisselen: In Roemenië kunt u uw contante euro’s bij elke bank inwisselen tegen Leu's. In sommige gevallen kan dit ook bij uw hotel.
- Traveller Cheques: Deze reischeques bieden het voordeel dat zij gedekt zijn tegen verlies en diefstal door de verzekering. Elke gerenommeerde bank accepteert travellercheques. Deze cheques kunt u bij uw bank in Nederland bestellen.
- Creditcard: De belangrijkste creditcards worden overal in Roemenië, ook bij aanschaf van gebruikelijke producten in bijvoorbeeld supermarkten en tankstations. 

Kijken, kijken en niet kopen
Plant en dier: te mooi voor een souvenir
Mensen gaan op reis om te ontspannen. Om andere culturen te ervaren. Om te genieten van de natuur. Het zijn vaak ervaringen om nooit te vergeten. Zij nemen dan ook graag iets tastbaars mee naar huis. Vaak realiseren ze zich niet dat sommige souvenirs gemaakt zijn van bedreigde dieren en planten. Het kopen van die souvenirs kan de natuur op de vakantiebestemming ernstig beschadigen. Daarom: koop geen koraal verwerkt tot sieraden, geen lampen van grote schelpen of schelpencomposities, geen ivoren beeldjes, geen schilden van zeeschildpadden, geen tassen van katachtigen, slangen, hagedissen en krokodillen, opgezette dieren enz. Als u souvenirs van bedreigde dieren en planten meeneemt, loopt u zelf ook een groot risico. Want er kunnen bij de douane forse geldboetes op staan.

Amicitia en Duurzaam Toerisme
Duurzaam toerisme is niets anders dan vakantie vieren en rekening houden met milieu, mensen, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is. Amicitia zet zich in voor het behoud van natuur en cultuur. Dit kunnen wij niet alleen, ook u als reisdeelnemer speelt daar een belangrijke rol in en u kunt op vele manieren een steentje bijdragen tijdens uw vakantie. Hieronder volgen enkele tips:

 • Bespaar elektriciteit en doe licht, radio en airco uit als u uw kamer verlaat.
 • Respecteer de gewoonten en cultuur van de bevolking. Pas waar nodig is uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.
 • Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, ook in Europa, is een gebrek aan water. Ga er zuinig mee om en neem bijvoorbeeld een douche in plaats van een bad.
 • Laat geen afval achter als u gaat wandelen in natuurgebieden of als u een bezoek brengt aan vakantiesteden.
 • Blijf als wandelaar op de uitgezette route lopen. Deze routes zijn uitgezet met het oog op behoud van flora en fauna.
 • Shop in de lokale winkel en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.
 • Meer tips zijn te vinden op onze website. Met elkaar kunnen we een steentje bijdragen om de natuur en cultuur in stand te houden.


GEZOND OP REIS EN VACCINATIE
Voor een aantal landen gelden er bijzondere voorschriften voor de gezondheid. Bij verschillende (verre) vliegreizen worden vaccinaties en beschermende maatregelen aangeraden. Het is belangrijk om u goed voor te laten lichten over de gezondheidsrisico's van uw reisbestemming.

Thuisvaccinatie.nl: reisvaccinatie aan huis!
Amicitia werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. De erkende artsen van Thuisvaccinatie vaccineren u en uw reisgenoten bij u thuis. Ook 's avonds en in het weekend. Ondanks de unieke service aan huis van Thuisvaccinatie, betaalt u niet meer dan bij uw huisarts, GGD of andere vaccinatiecentra. Bent u aanvullend verzekerd? Dan worden reisvaccinaties vaak vanuit uw aanvullende zorgverzekering vergoed. Lees meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl

Bekijk hier welke vaccinaties er nodig zijn voor uw reis naar Israël.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:
-Vaccinatie en reisadvies bij u thuis
-Buiten kantooruren en in weekenden
-Vaccinatie door erkende artsen
-Vergoeding meestal (deels of geheel) mogelijk
Meer informatie over Thuisvaccinatie.nl

Voorwaarden

Op deze reis zijn de volgende voorwaarden van toepassing:
-ANVR-voorwaarden
-SGR-voorwaarden
-Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
-Algemene Voorwaarden van Amicitia zoals vermeld op deze website

Groepsgrootte
Het minimum aantal vereiste deelnemers voor deze reis bedraagt ca. 20 personen.

Annuleringstermijn
Annuleringstermijn touroperator 4 weken voor vertrek.

Wijzigingen in het van-dag-tot-dag-programma om reistechnische of veiligheidsredenen voorbehouden.

 

 

Reviews door onze reizigers

Reviews

9,2/10 | 402 beoordelingen
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.
99% van onze klanten beveelt dit bedrijf aan.

De Advent-reis naar Parijs, van 14 t/m 18 december...

mw. G.J.Schouten-Labeur 28-12-2015
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
De normen en waarden, die voort komen uit de bijbel, waar de mede reizigers bewust voor hadden gekozen.
lees beoordeling

Paulusreis o.l.v. prof. Baars

F.van der Ham 29-06-2016
Beveelt u ons aan? Ja
Hoe heeft u uw reis ervaren?
Prima
lees beoordeling
Brochure aanvragen