Reisvouchers met SGR-garantie
De afgelopen dagen is er door berichtgeving in de pers heel veel onduidelijkheid en ongerustheid ontstaan over welke uitgegeven reisvouchers nu wel en welke niet onder de garantieregeling vielen. Graag willen we u laten weten dat de SGR-voucher ook geldt voor reizen die geboekt zijn ná 16 maart 2020.
Dat biedt zekerheid en vertrouwen voor de komende periode!

~~~~

Amicitia Reizen en het Coronavirus

Het Coronavirus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. We ondervinden hier allemaal op onze eigen manier de gevolgen van. We weten niet hoe lang de situatie nog duurt. Ook u hebt vast vragen. We vertellen u graag hoe Amicitia Reizen hiermee omgaat. Op deze pagina hebben we de belangrijkste informatie voor u verzameld. Op deze pagina beantwoorden we de meest belangrijke vragen.

Amicitia: Maatregelen en beslissingen
Onze maatregelen en beslissingen voor reizen nemen we op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en op basis van de maatregelen van het desbetreffende land. Daarnaast hebben we regelmatig contact met tal van onze partners in het buitenland, zoals hotels, rederijen, vervoersmaatschappijen en agenten. De veiligheid en gezondheid van u als passagier staat voorop. Van het grootste belang is dat u van ons weet, dat wij ons laten leiden door de onafhankelijke reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

Op dit moment weten we niet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen. Die wijzigt immers per dag. We volgen de ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig gepaste maatregelen treffen.

Reisadviezen
Amicitia Reizen volgt in eerste instantie de onafhankelijke reisadviezen op van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De basisregel is: code rood betekent negatief reisadvies, de reis kan dus niet doorgaan. 

Het reisadvies is per land of per regio verschillend en wijzigt regelmatig. Kijk voor de meest actuele stand altijd
Klik hier voor de Reisadviezen van Buitenlandse Zaken

Maatregelen door de overheid van een land
Naast het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we ook te maken met de maatregelen die door de overheid van een land worden getroffen. Een heel aantal landen heeft inmiddels aanvullende maatregelen genomen. Dit varieert van een medische controle bij aankomst, tot het ‘op slot’ doen van het land. Steeds meer landen stellen extra eisen van passagiers die in een ander (besmet) land geweest zijn. Ook die maatregelen wijzigen heel regelmatig. Uiteraard houden wij dit voor alle reizen goed in de gaten.

U kunt deze informatie zelf ook vinden op:
Klik hier voor de maatregelen per land

Reizen met vertrek op korte termijn
Voorlopig is het alleen noodzakelijk om een standpunt in te nemen voor de reizen die op korte termijn vertrekken (reizen tot half juli). De deelnemers van deze reizen zijn inmiddels geinformeerd.

Reizen met vertrek op langere termijn (vanaf eind juli)
Over alle reizen op langere termijn (dus vanaf eind juli) is nog weinig te zeggen. We weten niet hoe de situatie zich in tussentijd ontwikkeld. We volgen de situatie op de voet. Mocht het nodig zijn om maatregelen te treffen, dan zullen we dat ook doen. Tot die tijd gaan we ervan uit dat de reis gewoon doorgaat. Geen bericht is goed bericht!

Wilt u weten hoe de situatie echt is? Neem een kijkje op de website van Buitenlandse Zaken.

Heeft u reisplannen voor deze zomer en nog niet geboekt? Neem dan een optie!
Iedereen wil op vakantie. U toch ook? Dan adviseren we u uw reis voor zomer 2020 gewoon te boeken. In uw idee is de zomer misschien nog ‘ver weg’, maar de tijd gaat snel. We verwachten dat de zomerreizen gewoon kunnen vertrekken.

Twijfelt u nog een beetje? Heeft u wel plannen om een reis te gaan maken, maar kunt u nog niet definitief beslissen? Bijvoorbeeld: omdat u af wilt wachten hoe deze corona-situatie zich ontwikkeld? Neem dan een vrijblijvend optie!

Wij houden dan een plaatsje voor u vrij op deze reis. Want we hebben graag dat u met ons mee gaat. En anderzijds heeft u meer tijd om er over na te denken en hoeft u de boot toch niet te missen.

Bij alle reizen op onze website vindt u nu een button met ‘neem een optie’. U kunt dit formulier invullen om een optie te nemen op de reis.

Verder nog vragen?
Amicitia heeft meer dan 50 jaar ervaring. Maar ook deze situatie is voor ons nieuw.
Er is niets zo moeilijk als het voorspellen van de toekomst. Ook wij weten niet hoe de Corona-situatie zich gaat ontwikkelen of hoe lang dit duurt. We hopen van harte dat het tij keert.

U mag van Amicitia verwachten dat we u zo goed mogelijk van informatie voorzien.
Heeft u verder nog vragen? Mail ons dan gerust op info@amicitia.nl of bel ons tijdens kantooruren op 078 – 684 53 53.

We wijzen u graag de weg.

Amicitia Reizen

Elise de Pater
Teamleider Touroperating


Bijgewerkt op: 3 juni 2020

~~~~

Veelgestelde vragen

ANVR
Amicitia Reizen is aangesloten bij de brancheorganisatie ANVR heeft op haar website een pagina met veelgestelde vragen.
Op deze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen.
Klik hier voor de veelgestelde vragen op de ANVR-website

Ik vertrek binnenkort (bijvoorbeeld tussen nu en 2 maanden) naar een bestemming waar geen negatief reisadvies is. Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?
Het antwoord hierop is: Nee.

Voor alle reizen op kortere of langere termijn geldt:
Er is geen versoepeling in annuleringsvoorwaarden, de normale betalingsvoorwaarden gelden.
U kunt de door u geboekte reis niet zomaar annuleren. Alleen in het geval van een negatief reisadvies (dus code rood!) kunt u uw reis omboeken. In alle andere gevallen (dus ook met code oranje) kan dat niet.

Mocht u willen annuleren, dan kan dat. Maar dan gelden de gewone annuleringsbepalingen en kosten.

De situatie wijzigt wel per dag. We volgende ontwikkelingen op de voet en zullen daar waar nodig maatregelen treffen.

Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn reis vanwege Corona wil annuleren of omboeken?
Dat hangt af van de maatschappij waar u uw verzekering hebt afgesloten. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per verzekeraar. 

Wanneer besluit Amicitia of een reis doorgaat of niet?
Wij volgen al het nieuws rondom het Coronavirus natuurlijk op de voet. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Wij volgen de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse zaken en het RIVM op. Het is best mogelijk dat in de zomer gewoon gereisd kan worden naar gebieden waar nu een negatief reisadvies voor geldt. Wij wachten de situatie dus af. Wanneer de situatie wijzigt, zullen we alle betrokken reizigers informeren.

Wat betekent het voor mij als mijn vakantie vanwege een negatief reisadvies?
Wanneer Amicitia de reis annuleert, bent u uw geld niet kwijt. U houdt het bedrag dat u aan ons hebt betaald als tegoed (‘waardebon’) voor een volgende vakantie. U kunt dan een nieuwe reis boeken uit ons aanbod. Het bedrag van de waardebon wordt dan verrekend. Deze zogenaamd ‘Corona-voucher’ valt onder de dekking van de garantieregeling van de SGR. Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld.

Is het wel verstandig om mijn aanbetaling- of restantbetaling te doen? Omdat ik nog niet zeker weet of mijn reis wel doorgaat?
We willen u vragen om de normale betalingsvoorwaarden te hanteren, en uw aanbetaling of restantbetaling gewoon te voldoen. Want betalingsvoorwaarden staan los van annuleringsvoorwaarden.
Brochure aanvragen